Diş Hekimliği Fakültemiz Hayırlı Olsun

Üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi açılması için Yükseköğretim Kurulu’na yaptığımız teklifimiz incelenmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda, 14.05.2018 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Diş Hekimliği Fakültesi kurulmuştur. 

Bakanlar Kurulu Kararı’nın 06.07.2018 Tarih ve 30470 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmasıyla, fakülte sayımız da 10’a yükselmiş oldu. İlimizde Tıp Fakültesinin kurulması ve Sağlık Bakanlığı ile uyumlu bir afiliasyon sonrasında sağlık hizmetlerinde ve eğitiminde yakaladığımız başarıyı, benzer uygulamalarla Diş Hekimliği Fakültesi ile de sağlamak için çalışmalarımız başlamıştır. Hedefimiz, İlimizi sağlık eğitimi ve hizmetleri yönünden bir cazibe merkezi haline getirmektir.

Bu vesile ile özellikle başta “Her İle Bir Üniversite” projesi ile İlimizde Hitit Üniversitesi’nin kurulmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Bakanlar Kurulumuz Üyelerine, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a, YÖK Yürütme Kurulumuz Üyelerine ve Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluş sürecini birlikte yürüttüğümüz AK Parti Çorum Milletvekili Sayın Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti Çorum İl Başkanı Sayın Mehmet Karadağ’a olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Diş Hekimliği Fakültesi hakkındaki Resmi Gazeteye ulaşmak için Tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Twitter Facebook