Naklen Atanma Başvurusunda Bulunan İdari Personelin Dikkatine

Bilindiği üzere, Hitit Üniversitesi İdari Personelin İl Dışı Naklen Atanma Taleplerinde Uygulanacak Usul ve Esaslar 08 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe girmiş,  2020 yılı naklen atanma kontenjan sayısı açıklanmış, 32 idari personelimiz naklen gitmek için Rektörlüğümüze müracaat etmiş ve başvuru sonuçları Rektörlüğümüzce asıl ve yedek listeler şeklinde açıklanmıştır.

Asıl listede yer alan personelden bugüne kadar sadece bir personelin karşı kurumdan talep yazısı getirmiş olduğu görülmüş, konu incelendiğinde: Dünyada ve Ülkemizde yaşanmakta olan Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle il dışına çıkışların riskli olduğu ve bu durumun kurum aramada kısıt oluşturduğu,  kamu kurum ve kuruluşlarında yetkililerle yüz yüze görüşmelerin gerçekleşmesinde zorlanıldığı tespit edilmiştir.

Ayrıca Usul ve Esasların uygulanma takvimi dikkate alındığında; sürece geç başlanıldığı, kalan sürenin yedek listede yer alan personelin aleyhine işlediği, kurum bulmakta zorlanacakları bununda mağduriyete yol açacağı görülmüştür.

Tüm etkenler değerlendirildiğinde 2020 yılına mahsus olmak üzere (Hitit Üniversitesi İdari Personelin İl Dışı Naklen Atanma Taleplerinde Uygulanacak Usul ve Esaslar 2021 yılında uygulanacaktır.), Rektörlüğümüzce ilan edilen asıl ve yedek listede isimleri bulunan personelin tümüne 14 Aralık 2020 tarihi mesai bitimine kadar muvafakat talep yazılarını getirmeleri halinde, muvafakat verilmesi Rektörlüğümüzce uygun görülmüştür.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü