2021-2025 Stratejik Plan Amaç 5. İzleme ve Değerlendirme Eğitimi

Başkanlığımız Eğitim Planlama Şube Müdürlüğü tarafından 01 Haziran 2022 tarihinde eski senato salonunda Üniversitemiz 2021-2025 Stratejik Plan Amaç 5. İzleme ve değerlendirme konulu eğitim düzenlenmiştir.

Eğitime; Üniversitemiz Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katılmıştır.

Üniversitemiz  Genel Sekreter Erdal KANIK tarafından verilen eğitimde,

Kamu yönetiminde köklü bir anlayış değişikliğine neden olan YKY’nin personel yönetimine yönelik temel bileşenleri; kamu sektöründe profesyonel esnek yönetime geçilmesi; açıkça belirlenmiş performans standartları; kamuda yükselmenin performans sonuçlarıyla eşleştirilmesi, süreç odaklı bir yapıdan çıktı kontrolleri ve sonuç odaklı yapıya geçilmesi; yönetim-siyaset arasındaki keskin ayrımdan siyasetin öncelikleri belirlediği sürece geçiş; yönetilebilir birimler oluşturmak suretiyle büyük yapılı örgütlerin daha fonksiyonel optimal birimlere dönüştürülmesi ve dikey örgüt modelinden yatay örgüt modeline geçilmesi; kamu sektöründe özel sektör yönetim tekniklerinin uygulanabilmesi, daha az kaynak kullanarak daha fazla çıktı üretebilmek için kaynak kullanımında disiplin ve tasarrufa yönelme şeklinde bilgi verildi. Katılımcıların soru ve katkılarının alınmasının ardından eğitim sonlandırıldı.