Engellilik, Engelli Hakları, Hak Temelli Yaklaşım, Savunuculuk, Ayrımcılıkla Mücadele Konulu Eğitim

Başkanlığımız Eğitim Planlama Şube Müdürlüğü ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından 20 Ekim 2023 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda Üniversitemizin Engelli Öğrenci birim temsilcilerine Engellilik, Engelli Hakları, Hak Temelli Yaklaşım, Savunuculuk, Ayrımcılıkla Mücadele başlıklar altında hizmet içi eğitim düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Sağlık Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Selen ÖZAKAR AKÇA ve Sungugurlu Meslek Yüksekoklu Öğr. Gör. Dr. Abdulkadir KARABULUT  tarafından engel türleri,engelliğe ilişkin modeller, engellilerle ilgili bazı yanlış inaçlar ve kalıp yargılar, söylem karmaşası, engelli hakları, hakkında eğitim verilmiştir.

Katılımcıların soru ve katkılarının alınmasının ardından katılım belgesi verilmesinden sonra hatıra fotoğrafı çekilerek eğitim sonlandırıldı.